TOR – een korte beschouwing

Tor is een systeem om anoniem te kunnen surfen op het internet.

Nu vraag je je af: hoezo anoniem? Nou, de tijd dat je alles kon doen op het internet zonder dat iemand in de gaten had dat jij ’t was, is ook al weer jaren voorbij. Niet alleen de NSA houdt alles in de gaten, ook onze eigen Staatsveiligheid krijgt elke week een stapeltje harddisks van de internet providers met daarop lijstjes van alle websites die men bezocht heeft en ook aan wie iedereen zoal gemailed heeft.

350px-wat_is_tor_the_onion_routing

Niet alleen NSA en veiligheidsdiensten, maar ook anderen kunnen volgen wat je doet. Zit je bijvoorbeeld bij de NMBS in de trein te surfen, of op het station via een “hotspot” van bijvoorbeeld Telenet, dan gaat alles wat je doet door de lucht en dat is voor iedereen tot op de letter te volgen. Ook bij de McDonalds, bij de Starbucks, of op een terrasje nergens heb je privacy. Lees verder

21/10/2016 – Ledenvergadering

Ledenvergadering Bitmappers op vrijdag 21 oktober 2016

Opgelet !  In het vernieuwde VOC, Rodenbachstraat 18, Hasselt

Aanvang: 20u15

TOR is een woord wat de laatste jaren meer en meer in de belangstelling komt. De betekenis van dit woord willen we jullie toelichten. Voor een goed begrip gaat het over anoniem surfen over het net op een legale wijze. Daarvoor is de TOR browser ontwikkeld en deze word gretig gebruikt door de meer gedreven computergebruiker en stilaan raakt de term ook bij iedere computergebruiker bekend.

Een afgeleide van TOR is de app ORBOT , Maarten gaat het ons uitleggen, en voor zover ik het begrepen heb is dat de TOR variant maar dan voor Android. Bedoeld om zo veilig mogelijk internet te benaderen door een anonieme verbinding te maken met het internet. Is anoniem surfen verplicht? Neen, natuurlijk niet, maar het is veiliger en dus soms best handig bij sommige zoekopdrachten op internet.

De werking en vooral de voordelen gaan ons door Maarten uitgelegd worden en natuurlijk kunnen wij het zelf ook uit proberen.

Eigen toestellen (laptops,tablets, enz….) meebrengen is aangeraden om zelf (interactief) ook mee te kunnen doen.

16/09/2016 – Ledenvergadering

Ledenvergadering Bitmappers op vrijdag 16 september2016

Opgelet !  In het vernieuwde VOC, Rodenbachstraat 18, Hasselt

Aanvang: 20u15

Onze eerste avond in het nieuwe werkjaar is een speciale, want we nemen opnieuw onze intrek in het gerenoveerde VOC.  De ontwerpers en uitvoerders van de renovatie hebben een prachtige job gedaan en de zaal en lokalen naar een hedendaags design gebracht in een rustgevende en mooie lay-out. In dit kader starten we het nieuwe werkjaar 2016-2017.

Johan gaat ons opnieuw verder voeren in de mysterieuze wolken van de cloud om het voor ons een beetje duidelijker te maken. Hij gaat het hebben over OneDrive en het overkoepelende O-drive. Als voornaamste eigenschap van O-drive heeft dat programma de mogelijkheid om je cloud diensten op een plaats te beheren.

Zo kan je in een oogopslag zien waar je overal opslagruimte bezit en hoeveel die bedraagt. Je hebt bvb mappen bij Google Drive, Dropbox en OneDrive, maar weet niet meer hoeveel en wat er staat. O-drive laat je dat allemaal zien in één beeld en tovert ook nog opslagruimte te voorschijn die je zelfs nooit ontdekt hebt omdat die bij een of andere dienst of programma hoort. Zo kan je voor eens en altijd je hele opslag beheren met één programma.

Verder staan we natuurlijk open voor andere problemen en weetjes gedurende die avond. Allen hartelijk welkom en breng gerust een vriend of kennis mee.

Eigen toestellen (laptops,tablets, enz….) meebrengen is aangeraden om zelf (interactief) ook mee te kunnen doen, eveneens je telenetlogin met paswoord is ook handig.

17/9/2016 – Uitstap Leuven

Samen met het ganse bestuur hebben we geopteerd voor een geleide stadswandeling in het historische Leuven. Dit gecombineerd met een vrije namiddag naar keuze lijkt ons een heel mooi pakket voor een fijne uitstap. Dit alles voor een zeer democratische prijs is in deze tijden ook niet te versmaden. Kortom, een dag vol mooie indrukken in een stad die we zo op het eerste zicht nog nooit op zijn mooist bezocht hebben. Een absolute aanrader.
Leuven bezit een schat aan eeuwenoude gebouwen, het ene al met een meer indrukwekkende geschiedenis dan het andere. Deze wandeling leid je langs enkele van de interessantste gebouwen en gidst je bij wijze van afwisseling ook een paar keer door fraaie stukjes groen.
Deze wandelroute is te lang voor één dag als je alles wil bezoeken (kerken, musea) en nog een winkelstraat wil meepikken. Daarom hebben we de route ingekort en hebben we het mooiste deel gekozen. Denk eraan voor 1 augustus 2016 je inschrijvingsmail te sturen.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Leuven

 Dienst Toerisme: www.visitleuven.be
 Deze route op je smartphone: http://m.reisroutes.be/44

Practisch :

Wanneer : zaterdag 17 september 2016 om 8.15 uur.

Uitstap naar Leuven per trein met geleide stadswandeling

Programma:

8:15 uur: Samenkomst station Hasselt

8:30 uur: Vertrek station Hasselt

9:30 uur: Aankomst Leuven

9:45 uur: Koffiepauzee in café Universum, Hooverplein

10:30 uur: Aanvang geleide wandeling door Leuven

12:45 uur: Middageten in Cuythoek, Kapucijnenvoert 5 – keuze uit 3 menu’s.

14:00 uur: mogelijkheid tot enkele vrije bezoeken aan Kruidtuin, Klein Begijnhof, Studio Dagelijkse kost ( Jeroen Meus) enz……. Of gewoon vrije bezoek aan de winkelstraten.

17:30 uur: Vertrek station Leuven

18:30 uur: Aankomst Hasselt

Dit ganse programma kan je meemaken voor de luttele prijs van 20 euro. ( 25 euro niet-leden ) Alles inbegrepen: treinticket, koffie, middagmaal ( behalve drank ), gids.

 Gerecht 1 : Videe met frietjes

Gerecht 2 : Spaghetti Carbonara

Gerecht 3 : Vegetarische spaghetti

De dranken zijn uiteraard voor eigen rekening

Opgelet:

Gezien dat wij een ander website systeem hebben is de inschrijving een beetje anders.

Voor de uitstap dien je de totale som te storten voor 1 augustus 2016 op rekening :   BE95 0012 2675 5158 – Bitmappers Computerclub

Eveneens dien je voor  1 augustus 2016 een e-mail te zenden aan florif@outlook.be met de volgende vermeldingen :

Uw naam + adres :

Geboortedatum(s) van iedere deelnemer ( voor treinticket ) :

Uw GSM nummer :

Aantal leden -deelnemers  :

Aantal NIET leden – deelnemers :

Aantal personen gerecht 1 :

Aantal personen gerecht 2 :

Aantal personen gerecht 3 :

Flor GSM nr: 0477202808  ( in geval van vertraging bij het vertrek )

Bewaren

Bewaren

17/06/2016 – Ledenvergadering

Ledenvergadering Bitmappers op vrijdag 17 juni 2016

Opgelet !  In CCHasselt ( Uitzonderlijk wegens werken in VOC Hasselt )

Vergaderzaal 3 ( Ingang aan parking achterzijde )

Aanvang: 20u15

We gaan het deze maand hebben over het back-uppen van je mobiele apparaten. Dit is toch wel heel belangrijk om geen informatie te verliezen. Velen stoppen hun leven in hun tablet of smartphone zonder te zorgen voor een goede back-up, waarna bij defect of verlies er heel grote problemen ontstaan. Dus zeker de moeite waard.

Eigen toestellen (laptops) meebrengen is aangeraden om zelf (interactief) ook mee te kunnen doen, eveneens je telenetlogin met paswoord is ook handig.