17/02/2017 – De toekomst van computersoftware

Open vergadering Bitmappers op vrijdag 17 februari 2017

VOC, Rodenbachstraat 18, 3500 Hasselt

Aanvang: 20u15

De toekomst van computersoftware

computer8

Gaan onze harde schijven ‘elders’ dan thuis draaien en hebben we thuis dan genoeg aan een terminal?
Cloudopslag: iedereen praat erover, maar het kan lastig zijn om een goede cloudoplossing te vinden die bij jouw situatie past. Hoeveel opslag heb je nodig en hoe weet je welke bedrijven betrouwbare diensten leveren?
Software: is de tijd van het ‘kopen’ van een licentie voorbij en gaan we onze programma’s en apps online moeten huren en gebruiken?
Veiligheid: Zullen onze familiekiekjes, onze documenten en reisverslagen niet verloren gaan? En hoe zit het met back-ups?
De grote vraag: Hoeveel gaat ons dat kosten?
Wij nodigden Dorien en Maarten van Microsoft Benelux uit om ons op weg te helpen tussen de wolken en vooral om antwoorden te geven.

20/01/2017 – Nieuwjaarstreffen

Ledenvergadering Bitmappers op vrijdag 20 januari 2017

VOC, Rodenbachstraat 18, 3500 Hasselt

Aanvang: 20u15

Nieuwjaarstreffen – Mobile banking

smartphone-betalen

De vertrouwde betaalmiddelen raken stilaan uit de mode. Voor wie een smartphone heeft, gaat er een hele nieuwe wereld open: speciale betalingsapps, contactloos betalen, geld overmaken van de ene naar de andere smartphone enz. Ongetwijfeld is dit de toekomst, al staan de kosten en de veiligheid momenteel nog ter discussie. Fabian en Johan gaan deze avond even demonstreren met de betaalapp van Bancontact. Hoe veilig het is en hoe simpel zul je zelf kunnen zien op deze avond. Wil je hier meer over weten kom gerust die avond even langs en vergaar nieuwe kennis.

Ondertussen zullen wij een nieuwjaarsdrink aanbieden van de Bitmappers Computerclub en iedereen de gelegenheid geven om het nieuwe jaar  onder een goed gesternte in te zetten, moest dat alsnog niet gebeurd zijn.

smartphone-betalen2

16/12/2016 – Digitale nieuwskanalen

Ledenvergadering Bitmappers op vrijdag 16 december 2016

VOC, Rodenbachstraat 18, 3500 Hasselt

Aanvang: 20u15

Digitale nieuwskanalen

apache_nieuws

Deze avond gaan we het voornamelijk hebben over digitale nieuwskanalen. Nieuwskanalen winnen meer en meer aan belangstelling omdat zij het lezen van nieuws naar nieuwe gewoonten willen omvormen. De kranten verliezen aan belangstelling omdat meer en meer mensen enkel nog artikels willen lezen in hun interessesfeer en niet meer een volledige krant.. Daardoor kan je in plaats van een abonnement te nemen op een krant, een abonnement nemen om artikels te lezen. Je betaalt dan per artikel en dus enkel wat je interesseert. Enkel van die nieuwskanalen die Johan ons gaat toelichten zijn bvb: Blendle, Apache en De Correspondent. De verschillen of de gelijkenissen gaan we aan de hand van voorbeelden zien en uitgelegd krijgen.

Eigen toestellen (laptops,tablets, enz….) meebrengen is aangeraden om zelf (interactief) ook mee te kunnen doen.

Bewaren